Mainos
Mainos

Pohjoinen ulottuuvuus ei innosta Ruotsissa

Ruotsalaiset ja tanskalaiset arvostelevat pohjoisen ulottuvuuden politiikkaa.

Suomen ajama pohjoisen ulottuvuuden politiikka ei saa muiden Pohjoismaiden varauksetonta kannatusta. Pohjoismaiden neuvoston ruotsalaiset ja tanskalaiset jäsenet arvostelevat Suomea siitä, että Suomi pyrkii ajamaan omaa EU-politiikkaansa ottamatta huomioon naapurimaiden mielipiteitä.

Vasabladet-lehden mukaan neuvoston Eurooppa-asioihin keskittynyt valiokunta suhtautuu epäillen Suomen yrityksiin ajaa pohjoisen ulottuvuuden politiikkaa. Keskustelua varten tehdyssä luonnoksessa pohjoista ulottuvuutta luonnehditaan käsitteeksi, jota Suomi hellii eräänlaisena vastareaktiona kylmän sodan aikaiselle suomettumiselle.

Joitakin pohjoismaisia poliitikkoja on ärsyttänyt myös se, että Suomi on poikennut muiden unioniin kuuluvien Pohjoismaiden linjasta ja kannattanut ainostaan Viron ottamista mukaan unionin laajentumisneuvotteluihin.

Pohjoismaiden neuvoston valiokunnassa pohjoisen ulottuvuuden politiikkaa käsitellään viikon kuluttua.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme