Mainos
Mainos

Pohjois-Irlannin protestantit raivostuivat marssikiellosta

Pohjois-Irlanti uhkaa ajautua uusiin väkivaltaisuuksiin viikonloppuna. Huolimatta lukuisista sekä protestanttisten että katolisten poliitikkojen vetoomuksista osapuolten neuvottelut eivät näyttäneet edistyneen.

Englanti ilmoitti kieltävänsä protestanttien lauantaiksi suunnitteleman marssin Londonderryssä kaupungin vanhan muurin juurella lähellä katolilaisten asuma-aluetta Bogsidessa. Poliisin ja asevoimien joukkoja on keskitetty vartioimaan Bogsiden rauhaa.

Protestantit raivostuivat päätöksestä kieltää marssi. He arvelivat, että marssikielto vain provosoi odotettua ankaramman yhteenoton katolisten ja protestanttien kesken.

Katolilaiset ovat vastustaneet jyrkästi marssin kulkua asuinalueen kautta Bogsidessa. Heidän mukaansa se olisi harkittu ja tarpeeton provokaatio. Protestantit ovat sanoneet Bogsiden olevan merkittävä osa heidän perinteistä marssiaan ja kieltäytyivät muuttamasta marssireittiä.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme