Mainos
Mainos

Pohjois-Irlannin puolueet neuvottelevat

Pohjois-Irlannin puolueiden edustajat kokoontuvat jälleen tänään neuvottelupöydän ääreen. Rauhanneuvotteluja käyvän pöydän äärestä puuttuu edelleen IRA:n poliittista siipeä edustava Sinn Fein. Se hyväksytään mukaan vasta sitten, kun IRA sitoutuu uudelleen Pohjois-Irlannin tulitaukoon.

IRA:n viime viikkoinen pommi-isku englantilaisten varuskunta-alueelle Pohjois-Irlannissa kiristi maan ilmapiiriä. Iskun pelättiin yleisesti johtavan englantilaismielisten lojalistien vastaiskuihin.

Pohjois-Irlannin protestanttiryhmien toimintaa valvova lojalistien sotilasjohto kävi sunnuntaina salaisia neuvotteluja siitä pysyäkö tulitaukorintamassa vaiko kostaa IRA:n isku.

Lojalistilähteet arvioivat, että tulitauko jatkuu edelleen, koska neuvotteluista ei annettu virallista tiedotetta. Tulitauko on kuitenkin niin hauras, että se voi rikkoutua nyt vähäisimmistäkin syistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme