Mainos
Mainos

Pohjois-Irlannin rauhanhanke taas jäihin

Britannian ja Irlannin pääministerit eivät päässeet sopimukseen Pohjois-Irlannin rauhanhankkeen elvyttämisestä tänään päättyneissä neuvotteluissa.

Britannian pääministeri Tony Blair ilmoitti iltapäivällä, että kolmipäiväisissä neuvotteluissa ei ollut onnistuttu avaamaan vallitsevaa umpikujaa. Neuvotteluja käytiin Lontoon kaakkoispuolella sijaitsevassa keskiaikaisessa Leedsin linnassa.

Blairin ja Irlannin pääministerin Bertie Ahernin lisäksi neuvotteluissa olivat mukana Pohjois-Irlannin tärkeimpien poliittisten puolueiden edustajat.

Neuvotteluissa pyrittiin käynnistämään uudelleen Pohjois-Irlannin itsehallinto, jonka toiminnan Blair jäädytti vuonna 2002, kun maakunnan silloinen pääministeri David Trimble syytti katolilaisten Sinn Fein -puoluetta ja sen sotilaallista siipeä IRA:ta vakoilusta ja rauhanhankkeen vaikeuttamisesta.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme