Mainos
Mainos

Pohjois-Irlannin sopimusluonnos viivästyy

Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluja johtava George Mitchell ei saanut eilen illalla valmiiksi ehdotusta rauhansopimukseksi. Mitchellin mukaan Pohjois-Irlannin rauhanprosessin kysymykset ovat niin monimutkaisia, ettei sopimusluonnosta saatu tehtyä loppuun.

Mitchellin oli määrä esittää eilen sopimusluonnos, jonka pohjalta saataisiin solmittua rauha Pohjois-Irlantiin. Mitchellin mukaan sopimusehdotus oli osittain valmis illalla, mutta neuvotteluosapuolet päättivät, ettei puolivalmista luonnosta kannata esittää.

Mitchell aikoo vastoinkäymisestä huolimatta pitää kiinni etukäteen sovitusta aikataulusta. Neuvotteluiden takarajaksi on asetettu ensi torstai, joten Mitchell esittänee sopimusluonnoksen ennen sitä.

Jos neuvotteluissa saadaan aikaiseksi sopimus, siitä järjestetään kansanäänestys sekä Pohjois-Irlannissa että Irlannissa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme