Mainos
Mainos

Pohjois-Irlannissa äänestetään

Pohjois-Irlannin asukkaat valitsevat tänään edustajat maakunnan itsehallintoparlamenttiin. Suosikkeja ovat kovan linjan puolueet.

Protestanttipuolueista tähän asti suurin on ollut maltillinen Ulsterin unionistipuolue (UUP). Mahdollisena kuitenkin pidetään, että ykköseksi nousee rauhansopimuksen kiivaasti arvostellut Demokraattinen unionistipuolue (DUP). Veikkailtu on myös, että IRA:n poliittinen siipi Sinn Fein saattaa nousta katolilaisten suurimmaksi puolueeksi.

-Kovan linjan puolueet menestyvät vaaleissa. Kysymys onkin, lyövätkö ne maltilliset laudalta, arvioi professori Paul Bew.

Tarkkailijoiden mukaan ratkaisevaa on vaalien äänestysvilkkaus: mitä innokkaammin ihmiset lähtevät uurnille, sitä parempi maltillisille. Maltillinen UUP voi voittaa, jos hän onnistuu saamaan keskiluokkaiset, varakkaat pohjoisirlantilaiset äänestämään. Tämä väestöryhmä tukee laajalti rauhansopimusta, mutta ei perinteisesti käy äänestämässä.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme