Mainos
Mainos

Pohjois-Irlannissa juhlitaan vallanvaihtoa

Vastuu Pohjois-Irlannin asioiden hoidosta on siirtynyt maakunnan omalle hallitukselle. Britannia ja Irlanti ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka vahvistaa Pohjois-Irlannin oikeuden itsehallintoon. Samalla Irlannin hallitus luopui Pohjois-Irlantia koskevista aluevaatimuksista. Pohjois-Irlannin maakuntahallitus kokoontuu myöhemmin tänään ensimmäiseen istuntoonsa.

Pohjois-Irlannissa-juhlitaan021299

Kyseessä on maakunnan ensimmäinen itsenäinen hallitus 25 vuoteen. Hallituksen, johon kuuluu sekä protestantteja että katolilaisia, aloitti työnsä tänään.

Kuningatar Elisabeth antoi eilen virallisen määräyksen vallansiirrosta sen jälkeen, kun asiaa koskeva lait oli hyväksytty sekä parlamentin ylä- että alahuoneessa. Irlannin tasavaltalaisarmeijan IRA:n odotetaan tänään ilmoittavan välittäjän nimittämisestä. Välittäjän tarkoituksena on neuvotella aseidenriisuntaa valvovan kansainvälisen järjestön kanssa IRA:n aseiden luovutusaikataulusta.

Pohjois-Irlannissa-juhlitaanII-021299

Pohjois-Irlannin levottomuuksissa on vuosien saatossa menehtynyt yli 3 600 ihmistä.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme