Mainos
Mainos

Pohjois-Irlannissa pahimmat mellakat vuosiin

Useita ihmisiä on joutunut sairaalahoitoon viime päivien mellakoista Pohjois-Irlannin suurimmassa kaupungissa Belfastissa.

Protestantit ja katoliset ovat kahakoineet kaupungissa maanantaista lähtien. Poliisin mukaan levottomuudet ovat pahimmat Belfastissa moneen vuoteen.

Keskiviikon vastaisena yönä noin 700 ihmisen joukko mellakoi katolisen asuinalueen liepeillä. Poliisi käytti vesitykkejä väkijoukon hajottamiseen.

Joku ampui paikalla ollutta lehtikuvaajaa jalkaan, jonka jälkeen poliisi kehotti median pois alueelta. Myös maanantaina kaksi ihmistä haavoittui luodeista.

Poliisin mukaan mellakat aloitti protestanttinen Ulsterin vapaaehtoisjoukko UVF. Ryhmää syytetään monista veriteoista katolilaisten ja protestanttien 30 vuotta kestäneen konfliktin aikana, mutta vuonna 1998 sovitun rauhansopimuksen jälkeen se on laskenut aseensa.

Raja-aidat ja muurit erottavat edelleen Belfastissa katolilaisten ja protestanttien asuinalueita ja kaupunkilaiset välttävät toisen uskontokunnan alueilla liikkumista.

(MTV3 – STT– AFP– Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme