Mainos
Mainos

Pohjois-Irlannissa pelätään väkivaltaisuuksia

Katolilaiset aikovat hyökätä perjantaina palopommein protestanttisen Oranialaisveljeskunnan marssiessa läheltä katolista asuinaluetta Pohjois-Belfastissa, viranomaiset varoittivat myöhään eilen.

-Meillä on selvää tietoa siitä, että tasavaltaiset äärijärjestöt ovat houkutelleet alueelle lukuisia nuoria ja suuri määrä happo- ja palopommeja on valmistettu, kertoi poliisin edustaja Alan McQuillan.

Tilanteen kiristyminen näkyi jo perjantain vastaisena yönä siten, että protestanttisten äärijärjestöjen UFF:n ja UVF:n jäsenet ammuskelivat ilmaan ja esittelivät aseitaan protestanttienemmistöisessä Länsi-Belfastissa. Sadat ihmiset kerääntyivät paikalle osoittamaan kannatustaan naamioituneille sisseille.

Kymmenientuhansien protestanttien odotetaan osallistuvan marssiin, joka järjestetään Boynen taistelun vuosipäivänä. Vuonna 1690 kuningas Vilhelm III Oranialainen sai ratkaisevan voiton takaisin valtaan pyrkivästä katolisesta Jaakko II:sta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme