Mainos
Mainos

Pohjois-Irlanti voi viedä taas naudanlihaa

Pohjois-Irlanti voi jatkaa naudanlihan vientiä kesäkuun alusta. Asiasta ilmoitti EU-komissio tänään. Vienti pantiin jäihin runsaat kaksi vuotta sitten Britanniassa ilmenneen hullun lehmän taudin vuoksi.

Manner-Britanniaa koskevaa vientikieltoa ei ole vielä kumottu. Komissio saattaa antaa asiasta esityksen kesäkuun aikana, mutta varsinaiset päätökset venyvät todennäköisesti vuoden loppupuolelle. EU-maat katsoivat voivansa poistaa vientikiellon Pohjois-Irlannin osalta, koska tietokoneille kerätyt tiedot osoittavat, ettei alueen karja ole altistunut hullun lehmän taudille.

Komission mukaan vientiin voidaan ottaa vain sellaisten nautojen lihaa, joiden koko elinkaari on talletettu tiedostoihin. Lihan kauppaaminen ulkomaille edellyttää lisäksi, että koko tuotantoketju on tarkastettu. EU:n maatalouskomissaari Franz Fischlerin tiedottaja Gerry Kiely vakuutti, että näillä ehdoilla Pohjois-Irlannista tulevaan lihaan ei liity minkäänlaisia riskejä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme