Mainos
Mainos

Pohjois-Korea arvosteli ruoka-avun yhdistämistä rauhanneuvotteluihin

Pohjois-Korea syytti tänään Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa haluttomuudesta myöntää maalle ruoka-apua ellei Pohjois-Korea suostu mukaan neljän osapuolen rauhanneuvotteluihin.

Pohjois-Korean virallisen uutistoimiston KCNA:n mukaan elintarvikeapu on humanitaarinen kysymys eikä sitä voi käyttää poliittisena aseena. On vakava virhe olettaa, että ruokapula ratkaisee sen, suostuuko Pohjois-Korea neuvotteluihin, sanoi uutistoimiston lainaama ulkoministeriön edustaja.

Koreoiden ja Yhdysvaltojen edustajien on määrä tavata ensi viikolla New Yorkissa, ja Pohjois-Korean odotetaan antavan tällöin virallisen vastauksen osallistumisestaan rauhanneuvotteluihin. Koreoiden, Yhdysvaltojen ja Kiinan neuvotteluiden tarkoituksena olisi saada pysyvä rauhansopimus Korean niemimaalle.

Yhdysvaltain ulkoministeriön ja humanitaaristen järjestöjen arvioiden mukaan 6-8 miljoonaa ihmistä on vaarassa kuolla nälkään Pohjois-Koreassa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme