Mainos
Mainos

Pohjois-Korea ehdottaa neuvotteluja Yhdysvaltojen kanssa

Pohjois-Korea sanoo olevansa valmis neuvottelemaan Yhdysvaltojen kanssa jännityksen vähentämiseksi Korean niemimaalla. Uutistoimisto KCNA:n mukaan Pohjois-Korea on halukas käymään vakavia keskusteluja monista aiheista, kuten ydinaseista.

Ehdotus maiden välisistä korkean tason neuvotteluista tuli vain päiviä sen jälkeen, kun Pohjois-Korea oli perunut neuvottelunsa Etelä-Korean kanssa. Taustalla lienee vaikuttanut se, että painostus sitä kohtaan on viime aikoina kasvanut. Kritiikkiä ei ole tullut vain Yhdysvalloilta ja Etelä-Korealta, vaan myös Pohjois-Korean ainoalta liittolaiselta Kiinalta.

Pohjois-Korean mukaan neuvotteluille ei tule asettaa mitään ennakkoehtoja.

Asiantuntijoiden mukaan Yhdysvallat tuskin kuitenkaan hyväksyy neuvottelutarjousta ilman Pohjois-Korean konkreettisia toimia, jotka tähtäävät ydinohjelmasta luopumiseen. Yhdysvallat on vaatinut tätä kaikenlaisten neuvottelujen ennakkoehtona.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme