Mainos
Mainos

Pohjois-Korea haluaa sukellusveneen takaisin

Pohjois-Korea vaati tänään Etelä-Koreaa palauttamaan ilman ehtoja viime viikolla Etelä-Korean rannikolla karille ajaneen sukellusveneen ja surmansa saaneiden sotilaiden ruumiit. Uutistoimisto KCNA:n välittämä lausunto on Pohjois-Korean ensimmäinen virallinen kommentti välikohtauksesta.

Pohjois-Korean asevoimien lausunnon mukaan sukellusvene oli ollut tavanomaisella koulutuspurjehduksella, kun se oli ilmeisesti moottorivian vuoksi joutunut rantautumaan lähelle Kangnungin kaupunkia Etelä-Koreassa.

Eteläkorealaisten vangitseman miehistön jäsenen mukaan sukellusveneen tehtävänä oli kuljettaa vakoojia Etelä-Koreaan. Etelä-Korean viranomaisten mukaan 20 sukellusveneessä ollutta sotilasta on tähän mennessä kuollut, heistä 11 ilmeisesti joukkoitsemurhassa. Pohjois- ja eteläkorealaisten välisissä yhteenotoissa on lisäksi kaatunut kolme eteläkorealaista sotilasta. Noin viiden pohjoiskorealaisen arvioidaan yhä olevan karkuteillä.

Etelä-Korean puolustusministeriö ilmoitti maanantaina sotilaidensa ampuneen vahingossa yhden paikallisen siviilin.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme