Mainos
Mainos

Pohjois-Korea hieroo rauhaa etelänaapurinsa kanssa

Pohjois-Korea tarjoaa Etelä-Korealle neuvotteluja maiden välisten jännitteiden liennyttämiseksi. Pohjois-Korean viestinten mukaan Pjongjang on valmis neuvottelupöytään vielä tämän kuun aikana.

Pohjois-Korea on valmis ratkomaan kaikki maiden väliset sotilaalliset kysymykset, kertoo Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA.

Sanomalehti New York Timesin mukaan Etelä-Korea on suostunut neuvottelutarjoukseen. Vielä kaksi viikkoa sitten Etelä-Korea sanoi, ettei aika ole kypsä keskusteluille.

New York Timesin mukaan Yhdysvallat oli taivutellut Kiinan painostamaan Pohjois-Koreaa neuvotteluihin. Presidentti Barack Obama ja Kiinan presidentti Hu Jintao keskustelivat asiasta Washingtonissa tiistaina, lehti kertoo.

NYT:n haastatteleman nimettömän lähteen mukaan Obama varoitti Huta siitä, että Yhdysvallat lisää sotilaallista läsnäoloaan Aasiassa jos Kiina ei kasvata painetta liittolaisensa Pohjois-Korean suuntaan.

Koreoiden välit kärjistyivät sodan partaalle marraskuun lopussa, kun Pohjois-Korea tulitti tykistöllään Yeonpyeongin saarta ja neljä ihmistä kuoli.

(MTV3 - Reuters - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme