Mainos
Mainos

Pohjois-Korea käy "biologista sotaa" käytetyillä vessapapereilla - "lapsellista"

Koreoiden kiista on saanut aivan uuden ulottuvuuden, kun ydinasekokeiluillaan jälleen hiljattain kyseenalaista mainetta niittänyt Pohjois-Korea ryhtyi ”biologiseen sodankäyntiin” lähettämällä Etelä-Korean puolelle ihmisten ulosteita.

Pohjois-Korea täytti ilmapalloja paitsi käytetyillä vessapapereilla niin myös tupakantumpeilla. Jätteillä täytetyt pallot lähetettiin maita erottavan demilitarisoidun vyöhykkeen poikki Etelä-Korean puolelle.

Etelä-Korea ei ole myöskään syytön ilmapallojen välityksellä käytävään propagandasotaan. Joidenkin lähteiden mukaan palloja olisi lähtenyt myös toiseen suuntaan.

Ydinasekoe aiheutti omituisen nokittelun

Etelä-Korea suivaantui Pohjois-Korean maanalaisesta ydinkokeesta tammikuun alkupuolella.

Seoul aloitti pian kokeen jälkeen uudestaan jo hetkeksi lopettamansa pop-musiikin huudattamisen maiden rajojen pintaan asennetuilla kovaäänisillä. 

Pohjois-Korea ei suhtaudu myötämielisesti poppiin. Ei myöskään propagandaan, mitä etelä-Korea levittää kovaäänisten kautta.

Viikon sisällä Pohjois-Korea päätti vastata nokitteluun ja lähetti ensimmäiset ilmapallot Etelä-Korean puolelle. Palloissa oli pieniä räjähteitä ja ajastin.

Pallojen räjähdettyä niistä leijui propagandalehtisiä, joiden viesti oli selkeä: Lopettakaa popmusiikkilähetysten avulla käytävä psykologinen sodankäynti.

Toisissa lehtisissä syytettiin Etelä-Korean johtajaa maiden välien kiristämisestä.

Viestien sävy tiukentunut

Propagandaviestit ovat koko ajan kärjistyneet. Viimeisimmissä syytetään Etelä-Korean presidenttiä Park Geun-hyeta ”poliittiseksi saastaksi”.

Etelä-Korean viranomaisia on pyydetty nyt myös tutkimaan palloja, jotka eivät jostain syystä ole räjähtäneet. Niiden on pelätty sisältävän biologisia tai kemiallisia aineita.

Toistaiseksi niistä on löytynyt propagandalehtisten lisäksi muovisia jätepusseja. Pussien sisältö kuitenkin analysoitiin varmuuden vuoksi ja selvisi, että tupakantumppien ja muiden jätteiden lisäksi niihin oli tungettu myös käytettyä vessapaperia.

Etelä-Korean hallituksen tiedottaja kuvailee Pohjois-Korean psykologista sodankäyntiä lapselliseksi.

Ydinasekokeilu suututti maailmalla

Tammikuun alussa Pohjois-Korea ilmoitti tehneensä onnistuneen kokeen atomipommilla. Yhdysvalloissa havaittiin maan järisevän, mutta järinää pidettiin liian heikkona atomipommikokeen aiheuttamaksi.

Pohjois-Korea irtisanoutui ydinsulkusopimuksesta vuonna 2003 ja on tehnyt sen jälkeen neljä ydinkoetta. Ydinaseen kehittelyä on perusteltu Yhdysvaltain edustamalla uhalla.

Todennäköisemmin kokeilla on pönkitetty Pohjois-Korean johtajan asemaa tai yritetty houkutella ulkovaltoja neuvottelupöytiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme