Mainos
Mainos

Pohjois-Korea kehotti Yhdysvaltoja päättämään sotahysteriansa tai kärsimään kostosta

Pohjois-Korea juhlistaa tänään edesmenneen perustajansa Kim Il-Sungin 105-vuotispäivää muun muassa paraatilla. Juhlapäivän alla maa on nyt kehottanut Yhdysvaltoja lopettamaan sotilaallisen hysteriansa tai kärsimään kostosta.

Pohjois-Korean varoitus Yhdysvalloille lausuttiin valtiollisen KCNA-uutistoimiston kautta.

– Kaikki rosvomaiset ja provokatiiviset liikkeet Yhdysvaltojen taholta niin taloudellisesti, poliittisesti kuin sotilaallisesti tullaan tyrmäämään mitä kovimmalla vastaiskulla. Korean demokraattisen kansantasavallan vastaisku Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia kohtaan tullaan tekemään niin armottomalla tavalla, ettei se mahdollista hyökkääjien selviytymistä elossa, KCNA-uutistoimiston uutistenlukija lainasi puolueen lausuntoa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on taas jo aikaisemmin varoittanut, että Pohjois-Korean ydinaseohjelma on ongelma, joka hoidetaan.

Reuters kertoo, että Yhdysvaltojen ilmatukialus on merellä matkalla kohti Etelä-Korean aluevesiä. Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet sen jälkeen, kun USA iski Syyriassa lentokentälle ilmaiskuilla. Ilmaiskut ovat olleet seurausta mediatietojen mukaan tappavasta kaasuiskusta, joka tapahtui Syyriassa.

Lisäksi Pohjois-Korea on tehnyt kevään aikana useita ohjustestejä ja myös ydinasetesteistä on huhuttu. YK ja kansainvälinen yhteisö ovat toistuvasti tuominneet Pohjois-Korean testilaukaukset.

Samoihin aikoihin diktatuurin nykyinen johtaja, Kim Jong-un saapui Pohjois-Korean pääkaupungin Pjongjangin pääaukiolle seuraamaan juhlaparaatia. Paraatissa on Reutersin tietojen mukaan esitelty ensimmäistä kertaa sukellusveneisiin tarkoitettuja ohjuksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme