Mainos
Mainos

Pohjois-Korea kertoo pääsevänsä USA:n terroristilistalta

Pohjois-Korean ulkoministeriön mukaan asiasta päätettiin viikonloppuna maiden välisten neuvottelujen jälkeen.

Pohjois-Korea ilmoittaa, että Yhdysvallat on suostunut poistamaan sen terrorismia tukevien maiden listaltaan. Yhdysvallat ei kuitenkaan ole vahvistanut tietoa.

Pohjois-Korean ulkoministeriön mukaan asiasta päätettiin Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean neuvottelujen jälkeen viikonloppuna. Maat sopivat Genevessä, että Pohjois-Korea lopettaa koko ydinohjelmansa tänä vuonna.

Pohjois-Korea joutui amerikkalaislistalle, kun pohjoiskorealainen tiedusteluagentti tunnusti räjäyttäneensä eteläkorealaisen matkustajakoneen vuonna 1987. Listalla olo on tarkoittanut, ettei Pohjois-Korea saa Yhdysvalloilta taloudellista apua eikä myöskään lainoja kansainvälisistä rahoituslaitoksista.

Pohjois-Korea on jo aiemmin suostunut sulkemaan Yongbyonin ydinreaktorinsa sekä tekemään selkoa koko ydinohjelmastaan. Pohjois-Korea teki ensimmäisen ydinkokeensa lokakuussa. Neuvottelut ydinohjelmasta jatkuvat kuuden maan kesken myöhemmin tässä kuussa Pekingissä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme