Mainos
Mainos

Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen Japaninmereen – Pentagon: Kyseessä mannertenvälinen ohjus

Pohjois-Korea on laukaissut mannertenvälisen ohjuksen, kertoo Yhdysvaltain puolustusministeriö. Myös Etelä-Korean armeija ja Japanin pääministeri Shinzo Abe vahvistivat laukaisun.

Etelä-Korean uutistoimiston Yonhapin mukaan ohjus laukaistiin Jagangin maakunnasta ja se laskeutui Japaninmereen. Japanin ja Etelä-Korean hallitukset kutsuivat kokoon maiden kansalliset turvallisuuskomiteat.

Pentagonin edustajan mukaan laukaisu tapahtui noin kello 16.45 Suomen aikaa. Vielä ei ole tiedossa, millaisesta ohjuksesta oli kyse.

– Voin vahvistaa, että me havaitsimme ballistisen ohjuksen laukaisun Pohjois-Koreasta. Arvioimme tilannetta ja meillä on pian lisätietoa, kenraali Jeff Davis kertoi.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea olivat tällä viikolla varoittaneet, että Pohjois-Korea vaikuttaa valmistelevan uutta ohjuskoetta.

Pohjois-Korea testasi heinäkuun alussa ensimmäistä kertaa mannertenvälistä ballistista ohjusta, joka voisi asiantuntijoiden mukaan yltää Alaskaan asti. Maan johtaja Kim Jong-un kuvaili ohjuskoetta itsenäisyyspäivän lahjaksi "amerikkalaisille paskiaisille." 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme