Mainos
Mainos

Pohjois-Korea pyysi anteeksi

Pohjois-Korea esitti tänään virallisen anteeksipyynnön sen johdosta, että yksi sen sukellusveneistä rikkoi Etelä-Korean aluevesirajaa syyskuussa. Pohjois-Korean ulkoministeriön lausunnossa "pahoiteltiin syvästi sukellusveneselkkausta" ja luvattiin, ettei sellainen toistu.

Sukellusvene ajautui karille Etelä-Korean aluevesillä, ja 26 raskaasti aseistettua pohjoiskorealaista sotilasta laskettiin maihin. Yksi heistä saatiin myöhemmin pidätettyä, yksi on edelleen kateissa ja loput surmattiin. Vangitun sotilaan mukaan kyseessä oli vakoilutehtävä.

Välikohtaus kiristi entisestäänkin Koreoiden välisiä suhteita. Etelä-Korea on vaatinut "selvän anteeksipyynnön", jotta se jatkaisi avustuslähetyksiään pohjoiselle naapurilleen.

Etelä-Korean ulkoministeriön edustaja sanoi tänään, että Pohjois-Korean esittämä anteeksipyyntö on "sopiva" ja että Etelä-Korea ryhtyy valmistelemaan välikohtauksen yhteydessä kuolleiden palauttamista.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme