Mainos
Mainos

Pohjois-Korea raivostui naapurinsa jouluvaloista

Pohjois-Korea on suivaantunut naapurimaansa Etelä-Korean jouluvaloista. Etelä-Korean kristilliset järjestöt aikovat sytyttää jouluvalot kolmeen joulukuusta muistuttavaan teräsrakennelmaan lähellä maiden rajaa.

Rakennelmista suurin, noin 30-metrinen teräskuusi tönöttää 155-metrisen kukkulan laella noin kolmen kilometrin päässä rajasta. Sen tuhannet valot näkyvät aina Kaesongin kaupunkiin asti Pohjois-Korean puolella.

Teräskuusessa on poltettu jouluvaloja ennenkin, mutta kuusi pimennettiin vuonna 2003, kun naapureiden suhteet paranivat. Pohjois-Korean mukaan kuusella pyritään ujuttamaan kristinuskoa maahan.

– Tällaista asiaa ei voi vain vaieta kuoliaaksi. Vihollisen sodanlietsojien on syytä tietää, että heitä pidetään vastuullisina kaikista odottamattomista seurauksista, joita tästä aiheutuu, uhottiin Pohjois-Korean hallinnon verkkosivulla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme