Mainos
Mainos

Pohjois-Korea syytti Etelä-Koreaa sodanjulistuksesta

Koreoiden välit ovat jälleen kiristyneet, ainakin puheiden tasolla. Pohjois-Korea on kritisoinut kovasanaisesti Etelä-Koreaa ja sanoi maiden olevan sodan partaalla, kertoi valtion uutistoimisto.

Kiista sai alkunsa Etelä-Korean puolustusministerin Kim Tae Youngin puheesta. Kimin mukaan Etelä-Korea on valmis ennaltaehkäisevään iskuun, jos Pohjois-Korean huomataan suunnittelevan ydinasehyökkäystä maahan.

Pohjois-Korean armeijan mukaan Kimin lausunto on "avoin sodanjulistus" ja tilanne voi johtaa sotaan "hetkenä minä hyvänsä".

Etelä-Korean puolustusministeri on ennenkin raivostuttanut naapurinsa vastaavilla puheilla, minkä vuoksi Pohjois-Korea karkotti eteläkorealaisia virkamiehiä Etelä-Korean rahoittamasta teollisuuspuistosta.

Kansainvälinen yhteisö on yrittänyt saada Pohjois-Korean palaamaan ydinaseriisuntaa koskeviin neuvotteluihin, huonolla menestyksellä. Maa hylkäsi neuvottelut viime huhtikuussa.

(MTV3 - STT- AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme