Mainos
Mainos

Pohjois-Korea taipui Japanin vaatimuksiin sieppauskiistassa

Japani purkaa joitakin Pohjois-Koreaa vastaan määrättyjä pakotteita. Pohjois-Korea on luvannut puolestaan tutkia vuosikymmeniä sitten siepattujen japanilaisten tapaukset.

Japanin hallitus sallii muun muassa tilauslennot Pjongjangista Tokioon. Pohjois-Korea ryhtyy taas selvittämään Japanin kansalaisten sieppauksia 1970- ja 1980-luvuilla.

Pohjois-Korean viranomaiset myönsivät vuonna 2002 siepanneensa 13 japanilaista, jotka pakotettiin opettamaan Japanin kieltä ja kulttuuria vakoojille. Heistä viisi on sittemmin palautettu kotimaahansa. Muiden kahdeksan on kerrottu kuolleen. Japanin mukaan siepattuja on vielä neljä lisää.

Japani ja Pohjois-Korea neuvottelevat myös vuoden 1970 lentokonekaappauksesta. Japanilaiset kommunistit pakottivat Japan Airlinesin koneen laskeutumaan Pjongjangiin ja hakivat maasta turvapaikkaa. Neljä kaapparia asuu perheineen yhä Pohjois-Koreassa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme