Mainos
Mainos

Pohjois-Korea taisteluvalmiuteen - jännite äärimmillään

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-il on määrännyt sotilaalliset joukot taisteluvalmiuteen, kertoo Etelä-Korean uutistoimisto Yonhap.

Pohjois-Korean tarkkailijoiden mukaan Kim on antanut valmiuskäskyn maan korkeimmille sotilaallisille johtajille. Heidän tarkoituksensa ei ole kuitenkaan hyökätä ensin.

Jännite Pohjois-Korean ja Etelä-Korean välillä on kiristynyt äärimmilleen sen jälkeen kun Etelä-Korea määräsi pakotteita naapurilleen. Etelä-Korea syyttää Pohjois-Koreaa sen sotalaivan upottamisesta torpedolla maaliskuussa.

Propagandalähetykset raikuvat taas kohta rajalla

Etelä-Korea on alkanut asentaa kovaäänisiä Pohjois-Korean vastaiselle rajalle aloittaakseen propagandalähetykset, jotka taukosivat kuusi vuotta sitten.

Etelä-Korean puolustusministeriö ilmoitti lähettävänsä rajaseudun asukkaiden kuultavaksi muun muassa presidentin puheen, viestejä vapaudesta ja demokratiasta, lapsikuoron esityksiä valinnan vapauden ihanuudesta ja huomautuksia siitä, miten eteläkorealaisten vitsauksena on ylipaino eikä suinkaan nälänhätä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme