Mainos
Mainos

Pohjois-Korea testasi sukellusveneestä laukaistavaa ohjusta

Pohjois-Korea on jälleen jatkanut ohjuskokeitaan, kun se testasi sukellusveneestä laukaistavaa ballistista ohjusta maan itärannikolla lauantaina.

Ohjuskokeesta kertoo Etelä-Korean puolustusministeriö. Sen mukaan Pohjois-Korea laukaisi ohjuksen puoliltapäivin paikallista aikaa satamakaupunki Sinpon lähettyvillä.

Etelä-Korean viranomaiset uskovat, että kyseessä on sukellusveneestä laukaistava ballistinen ohjus. Etelä-Korea ei toistaiseksi ole antanut tarkempaa tietoa tapahtumista.  

Pohjois-Korea laukaisi vastaavanlaisen ohjuksen viimeksi huhtikuussa. Tuolloin Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un kutsui testiä "silmiä avaavaksi menestykseksi". Lisäksi viimeksi kesäkuussa Pohjois-Korea vaikutti testanneen keskipitkän matkan Musudan-ohjusta.

Kim on antanut ymmärtää, että Pohjois-Korealla olisi valmius hyökätä Souliin ja Yhdysvaltoihin milloin vain. Näihin väitteisiin on suhtauduttu ulkomailla varauksella.

Ohjuksen laukaisu tapahtui vain päivä sen jälkeen, kun Yhdysvallat kertoi sijoittavansa Etelä-Koreaan ohjustorjuntajärjestelmän. Maiden yhteisen lausunnon mukaan järjestelmän tarkoitus on varmistaa Etelä-Korean turvallisuus.

Yhdysvallat asetti tällä viikolla Kim Jong-unin pakotelistalle, mikä Pohjois-Korean mukaan on "sodan julistus". 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme