Mainos
Mainos

Pohjois-Korea tylyttää Trumpin Yhdysvaltoja Pariisin sopimuksesta vetäytymisestä – "Itsekästä"

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin päätöstä Pariisin ilmastosopimuksesta vetäytymisestä on arvosteltu laajasti ympäri maailmaa. Arvostelijoiden joukkoon liittyi tiistaina Pohjois-Korea.

Pohjois-Korea syyttää Yhdysvaltoja egoistisesta ja moraalittomasta oman edun ajamisesta koko planeetan kustannuksella.

– Yhdysvaltojen itsekkäällä päätöksellä on vakavat seuraukset kansainvälisen ilmastonsuojelutyön kannalta, Pohjois-Korean ulkoministeriön edustaja sanoi maan valtiollisen uutistoimiston KCNA:n mukaan.

Yhdysvaltojen politiikan arvostelu on tavallista Pohjois-Korealta. Tiistaisessa lausunnossaan maa yhdisti Yhdysvaltojen ilmastopolitiikan Pohjois-Korean ydinohjelmaa vastustavaan toimintaan.

Pohjois-Korea on aiemmin julistanut sodan metsäkatoa vastaan, ja NK News -sivuston mukaan maa hyödyntää uudistuvaa energiaa, erityisesti vesivoimaa.

Australialaisen La Trobe -yliopiston Pohjois-Korea-asiantuntija Benjamin Habib kirjoitti The Conversation -sivustolla Pohjois-Korean ilmastopolitiikasta vuonna 2014, kaksi vuotta ennen kuin maa sitoutui Pariisin sopimukseen. Habibin mukaan Pohjois-Korea on ollut myötämielinen YK:n ilmastokokouksissa, mitä selittää se että köyhät maat ovat altteimpia ruoan, juomaveden ja sähkön puutteille sekä merenpinnan nousulle ja sään ääri-ilmiöille.

Miljoonia pohjoiskorealaisia on kuollut maan kärsimissä nälänhädissä, ja Habibin mukaan ruokahuollon kanssa on edelleen ongelmia.

– Pohjois-Korealla on vahvat motiivit ilmastonmuutosta vastaan taistelemiseksi, Habib sanoo.

Trumpin Yhdysvaltojen ohella Pariisin ilmastosopimuksen ulkopuolelle ovat jättäytyneet vain sopimusta liian lepsuna pitävä Nicaragua ja sisällissodan repimä Syyria.

Lähde: CNN

Video yllä: Maailmalla Trumpin Yhdysvaltojen vetäytymispäätöstä Pariisin sopimuksesta on kritisoitu. Aihetta käsiteltiin Seitsemän uutisissa perjantaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme