Mainos
Mainos

Pohjois-Korea uhkasi Etelä-Koreaa lopullisella tuholla

Pohjois-Korea on uhannut Etelä-Koreaa lopullisella tuhoamisella. Se esitti uhkauksensa YK:n aseistariisuntakonferenssissa.

- Vastasyntynyt koiranpentu ei pelkää tiikeriä. Etelä-Korean arvaamaton käytös ennustaa vain sen lopullista tuhoa, diplomaatti Jon Yong Ryong sanoi tapauksessa.

Viittaamatta suoraan viime viikon ydinkokeeseen Jon sanoi Pohjois-Korean ottaneen "päättäväisen askeleen itsepuolustuksen puolesta".

- Jos Yhdysvallat lähestyy vihamielisesti Pohjois-Korean demokraattista kansantasavaltaa - - , Pohjois-Korealla ei ole muuta mahdollisuutta kuin ottaa toinen ja kolmas kovempi askel peräkkäin, hän jatkoi menemättä yksityiskohtiin.

Puheet herättivät välittömästi vastustusta. Britannian suurlähettiläs sanoi, että Jonin kielenkäyttö oli täysin sopimatonta. Myös Yhdysvaltain lähettiläs piti lausuntoa "perin pohjin järkyttävänä".

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme