Mainos
Mainos

Pohjois-Korea: Uutta johtajaa puolustettava kuolemaan saakka

Pohjois-Korea vaatii kansalaisiaan puolustamaan uutta johtajaansa aina kuolemaan saakka. Valtiollinen media painotti uutenavuotena, että kommunistisen puolueen, armeijan ja kansan tulee suojella johtajaansa Kim Jong Unia ja seurata ikuisesti suurta puoluetta.

Pohjois-Korea on varoittanut muita maita, ettei sen politiikka muutu uuden hallitsijan myötä. Maa kuitenkin painottaa, että se on valmis kehittämään ystävällisiä suhteita maiden kanssa, jotka kunnioittavat sen suvereniteettia.

Pohjois-Korea on asettanut tavoitteekseen tulla vuonna 2012 voimakkaammaksi ja vauraammaksi kansakunnaksi. Maassa juhlitaan maan perustajan Kim Il Sungin 100-vuotissyntymäjuhlaa. Vuonna 1994 kuollut Kim Il Sung oli Kim Jong Unin isoisä.

Useat valtiojohtoiset lehdet painottivat kommunistisen puolueen roolin vahvistamista. Puolueen rooli jäi taka-alalle Kim Jong Ilin aikana, sillä hän painotti armeijan kehittämistä. Kim Jong Il kuoli pari viikkoa sitten.

Kim Jong Un nimitettiin 1,2-miljoonaisen armeijan komentajaksi eilen.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme