Mainos
Mainos

Pohjois-Korea väittää keksineensä alkoholin, josta ei tule krapulaa

Paikallisen median mukaan vuosien tutkimustyön jälkeen kehitetty ginseng-juoma on ”sulavaa eikä aiheuta krapulaa”, uutisoi pohjoiskorealaisia uutisia välittävä NK News.

Pohjoiskorealaista ginseng-viinaa voi nauttia ilman huolta krapulasta, Pyongyang Times -lehti kertoo. Artikkelin mukaan juomaa on paranneltu vuosia. Prosessin aikana juoman sokeri korvattiin palaneella puuroutuvalla riisillä, joka poistaa paitsi juoman karvautta myös krapulan.

Krapulattoman viinan valmistusprosessista on vihjailtu paikallisessa mediassa aiemminkin. Jo vuonna 1999 julkaistussa jutussa juomaan viitattiin ”elämän eliksiirinä”.

– Pohjois-Koreassa valmistetaan korkealuokkaisia viinoja, enkä ole kuullut, että missään muualla maailmassa olisi valmistettua viinaa, josta ei tulisi krapulaa, juoman kehittäneeltä laitokselta Changsongista kommentoidaan.

Mikäli väitteet krapulattomasta juomasta ovat tosia, voi viina osoittautua hyvinkin suosituksi Korean alueella. Maailman terveysjärjestö WHO:n vuoden 2012 raportin mukaan eteläkorealaiset nauttivat vuosittain Aasian maista eniten alkoholia.

Ginsengiä käytetään sekä Etelä- että Pohjois-Koreassa sen lääkinnällisten ominaisuuksien takia, mutta krapulan parantaminen ei ole ainoa asia, minkä sen on väitetty parantavan. Viime vuonna Pohjois-Korea väitti, että kasviuutetta sisältävät lääketuotteet voisivat parantaa mersin, sarsin ja jopa aidsin.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme