Mainos
Mainos

Pohjois-Korea varoitti Etelää uusista iskuista

Etelä-Korea on vahvistanut sotilaallisia joukkojaan maan länsirannikolla ja rajasaarilla. Pohjois-Korea varoitti Etelää jo uusista iskuista, mikäli se provosoi rajanaapuriaan liian kovalla sotilaallisella voimalla. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Matti Nojosen mukaan Etelä-Korea ajaa itsensä jatkuvasti hankaliin tilanteisiin.

- Kun Pohjois-Korea upotti sen sotalaivan, niin sanottiin, että yhtään tällaista ei enää sallita, että seuraavaksi tullaan vastaamaan voimakkaammalla tulella. Nyt jälleen reagoitiin samalla tavalla, sanottiin, että seuraavalla kerralla vastaamme voimakkaammin.

Etelä-Korean presidentti Lee Myung piti hätäkokouksen varhain aamulla. Nojosen mukaan Etelä-Korea ei voi lähteä sotaan vain kasvojen säilyttämisen takia.

- Etelä-Korea on tavallaan oman pääkaupunkinsa vanki. Mitkä tahansa kovat toimenpiteet, kuten ennaltaehkäisevät iskut, ovat kokonaan poissuljettuja, koska Soul on suoran tykistökantaman päässä Pohjois-Koreasta ja Pohjois-Korea tietää tämän.

(MTV3)

Katso Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtajan Matti Nojosen haastattelu: (Huomenta Suomi 25.11.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme