Mainos
Mainos

Pohjois-Korea vihjaa ohjuskokeista

Pohjois-Korea harkitsee aloittavansa uudelleen ydinohjuksien testaamisen.

Pohjois-Korea hautoo jo ohjuskokeita

Pohjois-Korean Kiinan suurlähettilään Choe Jin Sun mukaan ohjusten testaaminen on nyt maalle mahdollista, koska ydinsulkusopimus ei ole enää voimassa. Pohjois-Korea vetäytyi eilen kansainvälisestä ydinsulkusopimuksesta ja vakuutti, ettei se aio kehittää ydinaseita, vaan käyttää ydinvoimaa vain sähköntuotantoon.

Jin Sun mukaan Pohjois-Korea on vapaa aloittamaan kokeet uudelleen, koska Yhdysvallat on jo tehnyt kaikista maiden välisistä sopimuksista mitättömiä.

Pohjois-Korea teki vuonna 1998 ballistisen kokeen Japanin yläpuolella. Seuraavana vuonna maa ilmoitti pidättyvänsä ohjuskokeista ainakin vuoden 2003 alkuun saakka. Pekingissä puhunut Jin Su sanoi, että kokeiden jäädytyspäätös tehtiin aikana, jolloin Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain vuoropuhelun uskottiin jatkuvan.

Suurlähettilään mukaan maan ydinohjelman tuleva suunta riippuu "USA:n asenteesta".
- Se, mitä me teemme tulevaisuudessa, riippuu Yhdysvalloista. Jos Yhdysvallat ei muuta asennettaan, asia saattaa olla monimutkaisempi, suurlähettiläs sanoi.

Choe Jin Sun mukaan Pohjois-Korealla on oikeus omistaa "välineitä meidän pelastamiseksemme Yhdysvaltain ydinasehyökkäykseltä".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme