Mainos
Mainos

Pohjois-Koreaa ei vielä pyyhitäkään USA:n terroristilistalta

Pohjois-Korean pääseminen pois Yhdysvaltain hallinnon terroristilistalta on viivästymässä. Alun perin arveltiin, että maa poistettaisiin terrorismin tukijoiksi syytettyjen valtioiden listalta maanantaina, mutta amerikkalaiset virkamiehet eivät usko aikataulun toteutumiseen.

-Näyttää siltä, että se päivä tulee ja menee ilman että mitään tapahtuu, arvioi Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja Dennis Wilder.

Pohjois-Korea antoi pitkään odotetun selvityksen ydinohjelmistaan kesäkuussa. Tuolloin presidentti George W. Bush sanoi, että prosessi maan poistamiseksi mustalta listalta aloitetaan heti. Bushin mukaan tämä kestää puolitoista kuukautta.

Ongelmaksi on kuitenkin noussut se, miten varmistetaan Pohjois-Korean todella luopuneen ydinohjelmastaan. Riittävän järjestelmän luominen on vienyt odotettua kauemmin, minkä vuoksi muutkin aikataulut ovat menossa uusiksi. Bush itsekin varoitti viikko sitten, että viivytyksiä voi olla edessä.

-Se ei tapahdu automaattisesti, hän huomautti.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme