Mainos
Mainos

Pohjois-Koreaa epäillään ydinkokeen valmistelusta

Eteläkorealaiset ja amerikkalaiset lähteet korostavat, ettei ydinkoesuunnitelmista ole todisteita. Epäilyt ovat heränneet räjäytysalueella nähdystä epäilyttävästä liikenteestä.

Etelä-Korean viranomaiset epäilevät, että Pohjois-Korea valmistelee uutta ydinkoetta. Tiedustelupalvelut ovat havainneet mahdollisesti räjäytykseen viittaavaa toimintaa paikalla, jolla maan ensimmäinen koe tehtiin viime syksynä.

Eteläkorealaiset ja amerikkalaiset lähteet korostavat, ettei ydinkoesuunnitelmista ole kuitenkaan todisteita. Etelä-Korean uutistoimiston mukaan räjäytysalueella on nähty vain epäilyttävää liikennettä. Pohjois-Koreaa valvotaan lähinnä satelliittien ja vakoilukoneiden avulla.

Pohjois-Korean lokakuinen ydinkoe tuomittiin eri puolilla maailmaa. Koreat, Yhdysvallat, Japani, Venäjä ja Kiina jatkoivat viime kuussa neuvotteluita ydinohjelmankiistan ratkaisusta, mutta ne keskeytyivät myöhemmin tuloksettomina.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme