Mainos
Mainos

Pohjois-Koreaa uhkaa talouskriisi

Pohjois-Korean heikkenevä talouskehitys voi pahimmillaan johtaa vakavaan kriisiin, kerrotaan tuoreessa eteläkorealaisessa raportissa. Kommunistisen valtion bruttokansantuote kutistui viime vuonna 0,9 prosenttia ja putoamisen odotetaan jatkuvan tänä vuonna.

Pohjois-Korean ongelmat syventyivät entisestään sen jälkeen, kun Etelä-Korea lopetti kaupankäynnin rajanaapurinsa kanssa lähes kokonaan sota-aluskiistan takia. Kaikkiaan 46 merisotilasta sai surmansa, kun eteläkorealainen alus upposi maaliskuussa Keltaisellamerellä. Kansainvälisen selvitysryhmän mukaan Pohjois-Korea upotti aluksen torpedolla.

- Pohjois-Korean talous on paiskattu vaaralliseen tilaan, kirjoitettiin Korean kehitysinstituutin julkaisemassa raportissa.

- Talouskriisi voi johtaa useisiin heikkenevän kehityksen jaksoihin, eikä ainoastaan yhteen syvään taantumaan.

Pohjois-Korea ajautui vakaviin talousvaikeuksiin 1990-luvulla, kun se menetti tärkeän kauppakumppanin, kun Neuvostoliitto hajosi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme