Mainos
Mainos

Pohjois-Korean edustajat poistuivat YK:n yleiskokouksesta ennen Trumpin puhetta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump hyökkäsi kovin sanoi Pohjois-Koreaa vastaan YK:n yleiskokouksessa pitämässään puheessa. 

Trumpin viesti Pohjois-Korealle oli muun muassa se, että maan on tajuttava, että ydinaseriisunta on sen ainut vaihtoehto, jos se aikoo selvitä. Trumpin mukaan kaikki kauppa Pohjois-Korean kanssa on häväistys.

Tosin Trumpin kovia puheita eivät Pohjois-Korean edustajat olleet kuulemassa, sillä ainakin uutistoimisto Bloombergin toimittajan mukaan maan edustajat poistuivat yleiskokouksesta ennen Trumpin puhetta.

Trump varoitti myös, että Yhdysvallat voi joutua tuhoamaan Pohjois-Korean, jos maa uhkaa naapureitaan.

– Yhdysvalloilla on paljon voimaa ja kärsivällisyyttä, mutta jos sen on puolustettava itseään tai liittolaisiaan, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tuhota Pohjois-Korea, presidentti uhkasi.

– Rakettimies on ottanut itsemurhatehtävän itselleen ja hallinnolleen. Yhdysvallat on valmis, halukas ja kykenevä vastaamaan, mutta toivottavasti siihen ei tule tarvetta, Trump jatkoi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme