Mainos
Mainos

Pohjois-Korean ensimmäisessä pikaruokalassa ei saa tilata hampurilaista

Ruokapulasta kärsivä Pohjois-Korea on kohauttanut avaamalla ensimmäisen hampurilaisravintolansa.

Samtaesong-niminen ravintola avattiin kesäkuun alussa Pohjois-Korean pääkaupungin Pjongjangin keskustaan, kertoo Pohjois-Korean Japanissa julkaisema Chosun Shimbo -sanomalehti.

Vaikka kyseessä on hampurilaisravintola, "hampurilaista" sen tiskiltä on turha pyytää. Kommunistisessa Pohjois-Koreassa amerikkalaiseksi mielletyn sanan käyttö on kielletty: sen sijaan voi tilata "jauhelihaa ja leipää", "jauhettua kalaa ja leipää" tai vaikkapa "vihanneksia ja leipää".

Hampurilainen - jauhelihaleipä - irtoaa 1,20 eurolla. Pohjois-Koreassa pikaruoka on kuitenkin vain harvojen luksusta. Suurin osa 24-miljoonaisesta kansasta elää kansainvälisen ruoka-avun varassa.

Toisten tietojen mukaan koko ravintolaan ei ole asiaa ilman erillistä pääsylippua. Dong-a Ilbon mukaan lippujen hinnat ovat jo moninkertaistuneet mustassa pörssissä.

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin mieltymys länsimaisiin ruokiin on tiedetty jo pitkään. 1990-luvun lopulla Kim toi Pohjois-Koreaan ryhmän italialaisia kokkeja opastamaan armeijan upseereja pizzan saloihin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme