Mainos
Mainos

Pohjois-Korean johtaja ihasteli lempiprojektiaan: "Virheetöntä"

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on vieraillut juuri valmistuneessa, tiettävästi maan ensimmäisessä hiihtokeskuksessa Songunin alueella.

Valtiollisen KCNA-uutiskanavan mukaan "ylpeä ja erittäin tyytyväinen Kim" kehotti viranomaisia avaamaan Masik Pass -luksushiihtokeskuksen Pohjois-Korean kansalle niin pian kuin mahdollista.

- Johtaja totesi suurella tyytyväisyydellä, että kaikki hiihtokeskuksessa on virheetöntä, ja hän kehotti keskuksen työntekijöitä palvelemaan ihmisiä niin, että nämä voivat tuntea syvästi puolueen rakkaudellisen huolenpidon, sanaili uutistoimisto.

Vierailullaan Kim muun muassa testasi hiihtohissin. Hän totesi hiihtokeskuksen olevan nyt  "koko maailman huomion keskipisteenä."

Masik Pass -hiihtokeskus on ollut jo pitkään luksukseen mieltyneen Kimin lempirakennusprojekti. Rinteiden yhteenlasketun pituuden kerrotaan olevan  110 kilometriä. Keskuksessa on hotelli, helikopterikenttä ja köysirata.

Masik Pass -hiihtokeskus nousi kansainvälisiin uutisotsikoihin viime elokuussa, kun Sveitsi kieltäytyi myymästä Pohjois-Korealle reilun viiden miljoonan arvosta hiihtohissi- ja köysiratavälineitä, sillä talouspakotteet kieltävät myymästä luksustavaroita maahan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme