Mainos
Mainos

Pohjois-Korean kiistelty raketti matkaan

Pohjois-Korea on laukaissut kiistellyn ballistisen raketin, jossa on sääsatelliitti, kertovat eteläkorealaiset YTN-televisio ja Yonhap-uutistoimisto.

Myös Yhdysvallat on vahvistanut raketin laukaisun. Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan raketti laukaistiin kello 7.39 paikallista aikaa. Unha3-raketti laukaistiin Pohjois-Korean länsirannikolla lähellä Kiinan rajaa.

Pohjois-Korea on aiemmin sanonut, että raketti vie avaruuteen satelliitin entisen johtajan Kim Il Sungin kunniaksi. Hänen syntymänsä satavuotisjuhlia vietetään ensi viikonloppuna.

Raketin laukaisu on herättänyt kiivasta kansainvälistä kritiikkiä. Muun muassa Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat epäilleet, että kyse on pitkänmatkan ohjuskokeesta. Japanin armeija on ollut täydessä valmiustilassa raketin laukaisun vuoksi. Maalla on käytössään ohjuspuolustusjärjestelmä raketin kaappaamiseksi ja tuhoamiseksi, jos raketti näyttää suuntaavan kohti Japania.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea kertovat nyt tutkivansa, onnistuiko laukaisu.

YK:n turvaneuvoston kerrotaan kokoontuvan päättämään "seuraavasta askeleesta".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme