Mainos
Mainos

Pohjois-Korean Kim Jong Ilistä generalissimo

Pohjois-Korea on antanut maan korkeimman mahdollisen sotilasarvon joulukuussa kuolleelle Kim Jong Ilille. Uusi kunnia-arvo myönnettiin ex-johtajan 70-vuotispäivän aattona, kertoo maan virallinen uutistoimisto.

Kim Jong Ilille eli Rakastetulle johtajalle myönnetty uusi arvo on generalissimo, joka on myönnetty aiemmin vain hänen edeltäjällään Suurelle johtajalle Kim Il Sungille.

- Kim Jong Il vahvisti armeijaa, jonka generalissimo Kim Il Sung perusti ja johti voittoon ja kunniaan. Hän puolusti kunniakkaasti sosiaalista maata ja valtion kohtaloa. Hänen vaikutuksensa maailman rauhaan ja vakauteen on lähtemätön, uutistoimisto ylisti.

Kim Jong Ilin virallisen elämäkerran mukaan hän oli syntynyt 16. helmikuuta. Syntymäpäivän kunniaksi on maan pääkaupungissa Pjongjangissa paljastettu pronssinen ratsastajapatsas, jossa isä ja poika ovat korskeiden ratsujen selässä.

Pohjois-Koreaa johtaa Kim Jong Un.

(MTV3 - STT - AFP - CCTV - CNN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme