Mainos
Mainos

Pohjois-Korean Kim reissannut ahkerasti sairaushuhuista huolimatta

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il on esiintynyt terveysongelmistaan huolimatta tänä vuonna julkisuudessa useammin kuin viime vuonna.

Etelä-Korean viranomaisten laskelmien mukaan pohjoisen naapurin viralliset tiedotusvälineet ovat kertoneet kaikkiaan 93:sta Kimin tekemästä tarkastuskäynnistä tai muusta vierailusta, kun viime vuonna luku oli 87.

Kimin terveydentilasta on liikkunut loppukesästä lähtien runsaasti huhuja. Hänen arvellaan saaneen vakavan sairauskohtauksen elokuun puolivälissä, mutta ilmeisesti toipuneen. Elokuun 14. ja lokakuun 4. päivän välillä Pohjois-Korean tiedotusvälineissä ei ollut ainuttakaan juttua Kimin julkisesta esiintymisestä.

Viime viikkoina pohjoiskorealaiset viestimet ovat sen sijaan olleet täynnä kuvia ja tarinoita Kimin tekemisistä. Todennäköisesti tavoitteena on ollut todistella, että johtaja on vielä kiinni vallankahvassa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme