Mainos
Mainos

Pohjois-Korean nälänhädän arvioidaan pahenevan keväällä

Pohjois-Korea tarvitsee ruoka-apua huhtikuuhun mennessä, jotta vakavat ongelmat ja nälänhätä maassa vältettäisiin. YK ja kansainväliset avustusjärjestöt muistuttivat eilen tilanteen vakavuudesta ja huomauttivat, ettei Pohjois-Korean poliittisesti epävakailla oloilla saa olla vaikutusta avustusten toimittamiseen.

Pohjois-Korean ruokapula johtuu tulvista ja muista luonnonkatastrofeista, jotka ovat pitkään vaikeuttaneet maan viljatuotantoa. Lisäksi tulvat ovat jättäneet arviolta puoli miljoonaa ihmistä kodittomiksi.

Maan hallitus on pyrkinyt päivittäin jakamaan sadan gramman ruoka-annoksen pahimmilla tuhoalueilla asuville ihmisille. Tämä määrä on kuitenkin vain neljännes siitä, mitä pidetään välttämättömänä ihmisen terveyden säilymiseksi. Tilanne on entisestään pahenemassa, sillä elintarvikevarastojen uskotaan tyhjenevän vielä ennen kesää, avustusjärjestöt toteavat.

YK:n alainen Maailman ruokaohjelma vetosi keskiviikkona lahjoittajiin noin 200 miljoonan markan suuruisen lisäavun keräämiseksi Pohjois-Koreaan. Maahan on tarkoitus viedä elintarvikkeita noin 100 000 tonnia.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme