Mainos
Mainos

Pohjois-Korean nälänhätä ei hellitä

Katolisen kirkon hyväntekeväisyysjärjestö Caritas varoitti tänään, ettei nälänhätä ole suinkaan ohi Pohjois-Koreassa. Järjestön edustaja on juuri palannut viikon matkalta Pohjois-Koreasta.

Kathi Zellweger myönsi Pekingissä antamassaan haastattelussa, että tilanteen kriittisyys on hieman helpottunut ulkomaisen elintarvikeavun myötä.

-Paljon ei kuitenkaan vaadita, jotta olot lipsuvat takaisin äärimmäisen huonoiksi, hän sanoi.

Merkittävää elintarvikeapua on toimitettua Pohjois-Koreaan toukokuusta alkaen. Mm. YK:n alainen Maailman elintarvikeohjelma WFP ja Caritas ovat osallistuneet avun toimittamiseen. Kesän kuivuus on kuivattanut joet, kaivot ja tekojärvet aiheuttaen uusia terveyshaittoja. Lisäksi ankara talvi tekee tuloaan ja maassa on pulaa huovista sekä lämmitykseen käytettävistä polttoaineista.

-Ihmisten yleiskunto on heikentymässä, sanoi Zellweger. Pahimmassa vaarassa ovat raskaana olevat ja juuri synnyttäneet naiset sekä lapset ja vanhukset.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme