Mainos
Mainos

Pohjois-Korean neuvottelut jatkuvat ainakin huomenna

Yhdeksäskään neuvottelupäivä ei tuonut tulosta Pekingissä käytävissä neuvotteluissa Pohjois-Korean ydinaseista. Muiden maiden kerrottiin olevan valmiit hyväksymään Kiinan tuoreen julkilausumaluonnoksen, mutta Pohjois-Korea harasi edelleen vastaan.

Kuuden maan kesken käytäviä neuvotteluja jatketaan vielä ainakin huomenna. Monet osanottajat ovat arvioineet, ettei kuusikko löydä sopua julkilausumasta, jolla linjattaisiin Korean niemimaan riisumista ydinaseista.

Yhdysvaltojen pääneuvottelija Christopher Hill sanoi Yhdysvaltojen, Venäjän, Japanin ja Etelä-Korean "hyväksyvän oleellisin osin Kiinan luonnoksen". Pohjois-Korean on Hillin mukaan nyt ratkaistava kantansa.

-Se on selvästikin maa, jolla on valtaisa määrä ongelmia. Ydinaseilla näistä ongelmista ei ratkea yksikään, Hill sanoi.

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat Pekingin neuvotteluissa eri mieltä muun muassa siitä, tulisiko Pohjois-Korea riisua ydinaseista ennen turvatakuiden ja avustusten myöntämistä vai vasta jälkikäteen.

Kuuden maan neuvotteluihin osallistuvat Etelä- ja Pohjois-Korean, Yhdysvaltojen ja Kiinan lisäksi myös Venäjä ja Japani.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme