Mainos
Mainos

Pohjois-Korean neuvottelut viivästynevät

Yhdysvaltain apulaisulkoministerin kerrotaan vahvistaneen, että todennäköisemmin keskusteluihin Pohjois-Korean ydinohjelmakriisistä päästään vasta alkuvuonna.

Pohjois-Korean ydinohjelmakriisin ratkaisuyritys kuuden valtion välisissä neuvotteluissa saattaa siirtyä ensi vuoden puolelle. Yhdysvaltalaisviranomainen sanoi eilen, että neuvottelut lykätään tammi- tai helmikuulle, kun alun perin ne oli tarkoitus pitää tämän kuun puolenvälin jälkeen.

Yhdysvaltain apulaisulkoministerin John Boltonin kanssa neuvotellut nimettömänä pysynyt viranomainen kertoi, ettei Bolton puhunut mitään joulukuulle suunnitelluista keskusteluista.

Boltonin kerrotaan vahvistaneen, että todennäköisemmin keskusteluihin päästään vasta alkuvuonna. Pohjois-Korean kiistanalaista ydinaseohjelmaa koskeviin neuvotteluihin osallistuvat Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean lisäksi Etelä-Korea, Kiina, Venäjä ja Japani.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme