Mainos
Mainos

Pohjois-Korean propagandamylly jauhaa täysillä: Ulkomainen media tehdasvierailulla – brittitoimittaja karkotettu

Pohjois-Korean propagandakoneisto yrittää ottaa kaiken irti maassa vierailevista ulkomaisista toimittajista – samaan aikaan kun yksi kollega pakotettiin ulos maasta pitkien kuulustelujen jälkeen. 

Brittiläinen Sky News oli tullut raportoimaan harvinaisesta Työväenpuolueen kongressista, missä virallisesti vahvistettiin Kim Jong-Unin johtajuus. 

Ulkomaalaisia toimittajia ei kuitenkaan päästetty kokousrakennukseen seuraamaan tarkoin etukäteen koreografioitua tilaisuutta. 

Sky News sai tyytyä tutustumiskierrokseen silkkitehtaaseen Pjongjangissa. Se on nimetty Pohjois-Korean Kim-dynastian ensimmäisen johtajan Kim Il-Sungin vaimon Kim Jong-Sukin kunniaksi.

'Päällystakit' kannoilla herkeämättä

Tehtaassa toimittajaa ja kuvaajaa seurasi koko ajan valtion virallinen edustaja. Molemmilla oli oma 'päällystakki' varmistamassa, että työntekijät lausuvat juuri oikeat ylistyssanat. 

Seinillä oli iskulauseita, iloinen propagandamusiikki pauhasi kaiuttimista, ja tehtaan yhteydessä oleva päiväkoti on ilmainen. Utopia pienoiskoossa.

Pohjois-Korea oli kuitenkin karkottanut maasta brittiläisen BBC:n toimittajan. Yksipuoluejärjestelmän maan mukaan Rupert Wingfield-Hayes oli puhunut pahaa Pohjois-Koreasta ja sen johdosta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme