Mainos
Mainos

Pohjois-Korean suunnanmuutoksen todellinen syy on valtaisa maanalainen ydinkoe, joka epäonnistui pahasti

Pohjois-Korean ydinaseohjelman keskeyttämiselle on paljastunut todellinen ja järkiperäinen syy.

Pohjois-Korean Kim Jong-un poistui lounaalle Etelä-Korean johtajan kanssa kirjaimellisesti turvamiesten saattelemana. Katso video!

Se ei ole Kim Jong-unin politiikan yllättävä suunnanmuutos, vaan syyskuussa Pohjois-Korean vuoristossa tehty viimeisin ja valtaisa maanalainen ydinkoe, joka aiheutti säteilyvaaran sekä Kiinan että Venäjän alueille.

Sadan kilotonnin ydinpommi aiheutti Mantap vuoreen repeämän ja sen pelättiin myös aktivoivan Changbain tulivuoren aktivoitumisen Kiinan rajalla. Ydinsaasteen pelätään nousevan tunnelista ylös Punggye-rin alueella ja leviävän sieltä edelleen.

Myös itse testausalue vaurioitui lähes käyttökelvottomaksi.

Pohjois-Korea ilmoitti viikko sitten lopettavansa ydin- ja ohjuskokeensa, mutta todellisuudessa asiasta päätettiin Kiinan ja Pohjois-Korean kesken jo aiemmin, kun Pohjois-Korean johtava geologi Lee Doh-sik vieraili Pekingissä.

Asia oli tiettävästi esillä myös Xi Jinpingin ja Kim Jong-unin tapaamisessa Pekingissä aiemmin tänä keväänä.


Pohjois- ja Etelä-Korea jatkavat neuvottelujaan

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in ovat jatkaneet keskustelua maiden välillä. Lounaan jälkeen neuvottelupöydässä on keskusteltu Koreanniemimaan ydinaseettomuudesta.

Pohjois-Korean ydinaseista riisuminen on ollut rauhanneuvotteluiden ehtona. 

Maiden tarkoituksena on saada aikaiseksi yhteinen julkilausuma iltapäivän neuvotteluiden pohjalta, keroo etelä-korealaiset viranomaiset.

Kahdenkeskisessä tapaamisessa Kim kertoi Moonille, että hänen tarkoituksenaan on lopettaa maiden väliset vihamielisyydet. Samalla Kim oli vitsaillen sanonut, että on ollut pahoillaan, että Pohjois-Korean ohjuskokeet ovat häirinneet Moonin unia.

Moon puolestaan oli esittänyt Kimille kutsun saapua vierailulle Souliin ja todennut, että heidän pitäisi tavata useammin.

Maiden johtajat istuvat vielä tänään illallispöytään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme