Mainos
Mainos

Pohjois-Korean ulkoministerin mukaan Yhdysvallat on julistanut sodan: "Meillä on oikeus ampua alas pommikoneita"

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Su-yong puhui tänään New Yorkissa. Hänen sanoi, että Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on julistanut sodan Pohjois-Koreaa vastaan, joten heillä on hänen mukaansa oikeus vastatoimiin.

Vastatoimiin lukeutuu hänen mukaansa Yhdysvaltojen pommikoneiden ampuminen,

– Koko maailman tulisi muistaa, että Yhdysvallat julisti sodan ensin meidän maatamme vastaan. Koska Yhdysvallat julistivat sodan, meillä on täysi oikeus ryhtyä vastatoimiin, kuten ampua alas Yhdysvaltojen pommikoneita, vaikkei ne eivät olisi ilmatilassamme, Ri Su-yong väitti toimittajille.

Ulkoministeri kuitenkin totesi, että hän toivoo, ettei sanoilla sotiminen muutu lopulta oikeaksi sodaksi.

Maat ovat vaihtaneet kiivasti uhkauksia viime päivinä, ja viikonloppuna Yhdysvallat lennätti pommittajia ja hävittäjiä Pohjois-Korean itärannikon edustalla.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö sanoi, että lennot olivat osoitus Yhdysvaltojen päättäväisyydestä sekä siitä, että Trumpilla on monia sotilaallisia vaihtoehtoja kukistaa mikä tahansa uhka.

Ri on osallistunut kaupungissa YK:n yleiskokoukseen.

Kauanko Pohjois-Korean uhittelu voi jatkua?


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme