Mainos
Mainos

Pohjois-Korean uusi lentokenttä ei enää naurata Kim Jong-unia

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on määrännyt työt Pjongjangin uudella lentokentällä keskeytettäväksi.

Kim Jong-unin mukaan lentokentän suunnitelmiin on tehtävä muutoksia, jotta kenttä olisi maan sosialistisen ideologian mukainen. Hän totesi, että nykyisellään kenttä uhkaa näyttää ulkomaisen lentokentän kopiolta.

Kim Jong-un määräsi työt kakkosterminaalissa seisautettavaksi lentokentälle tekemänsä tarkastuskäynnin jälkeen, maan virallinen uutistoimisto KCNA kertoo.

Kim Jong-un moitti kentän rakennustyöntekijöitä siitä, että nämä eivät olleet toteuttaneet hänen heinäkuussa antamiaan määräyksiä. Jong-unin mukaan lentokentän tulisi heijastella Pohjois-Korean ”Juchea” eli itsehallintaa ja omavaraisuutta.

Jos rakentaminen jatkuu tällä tavalla, terminaalista voi tulla kopio vieraan maan lentokentästä, uutistoimisto kertoo Kim Jong-un arvostelleen.

– Kun rakennamme yhdenkään rakennuksen, meidän tulisi tehdä se niin, että meidän tyylimme, ominaispiirteemme ja kansallinen identiteettimme säilyvät.

Pohjois-Korean arkkitehtuuri tunnetaan erityisesti kooltaan monumentaalisesta, mutta melko ankeasta tyylistä. Olennaisena osana arkkitehtuuriin kuuluvat sosialistiset propagandasymbolit.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme