Mainos
Mainos

Pohjois-Korean vallanperijä ehkä vierailulle Kiinaan

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin poika Kim Jong Un on saanut kutsun vierailulle Kiinaan. Etelä-Korean tiedustelupalvelun mukaan vierailun ajankohtaa ei ole vielä päätetty, mutta Jong Unin uskotaan hyväksyvän kutsun.

Tiedustelupalvelu NIS:n tieto vuoti Chosun-lehteen maan parlamentin tiedustelukomitean suljetusta istunnosta. Komitean jäsenen mukaan NIS ei tiedä, vieraileeko Kim Jong Un Kiinassa yksin vai isänsä seuralaisena.

Vierailu vahvistaisi entisestään Jong Unin asemaa Pohjois-Korean johdossa.

Jong Unia pidetään maan todennäköisenä vallanperijänä, sillä hän on edustanut useissa tilaisuuksissa isänsä rinnalla. Isä-Kimin nuorin poika myös ylennettiin viime vuoden syyskuussa neljän tähden kenraaliksi, ja samalla hän sai vaikutusvaltaisia tehtäviä puolueessa.

Jong Unin liikkeitä seurataan uteliaana, koska hänestä tiedetään vain vähän. Hänen arvellaan olevan lähemmäs 30-vuotias ja hän on opiskellut Sveitsissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme