Mainos
Mainos

Pohjois-Korean ydinohjelmasta neuvotellaan jälleen

Yhdysvallat pyrkii taivuttelemaan Pohjois-Koreaa luopumaan ydinohjelmasta vastineena mm. turvatakuille ja energia-avulle.

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat aloittaneet jälleen neuvottelut Pohjois-Korean kiistellystä ydinohjelmasta. Paluu neuvottelupöytään tapahtui kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Pohjois-Korea sitoutui luopumaan ydinohjelmastaan.

Yhdysvaltain pääneuvottelija Christopher Hillin mukaan neuvotteluja käytiin hänen henkilökuntansa ja Pohjois-Korean YK:n valtuuskunnan kesken New Yorkissa. Hill ei kuitenkaan halunnut paljastaa kuinka monta neuvottelukierrosta käytiin.

Neuvottelut edelsivät Hillin Pohjois-Korean vierailua, jonka tavoitteena on jatkaa Pohjois-Korean taivuttelua luopumaan ydinohjelmastaan vastineeksi turvatakuisiin, energia-apuun ja kansainvälisten suhteiden normalisoitumiseen.

Hillin on määrä matkustaa Pohjois-Koreaan ennen marraskuulle suunniteltua viidettä neuvottelukierrosta maan ydinohjelmasta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme