Mainos
Mainos

Pohjois-Koreassa kumarretaan kuvia Kim Jong-ilin syntymäpäivänä

Pohjoiskorealaiset ovat jatkaneet juhlallisuuksia edesmenneen "Rakastetun Johtajansa" Kim Jong-ilin 70-vuotispäivän johdosta.

Kimin poika, Pohjois-Korean uusi johtaja Kim Jong-un on tehnyt kunniaa kaksi kuukautta sitten kuolleen isänsä kuvan edessä Kumsusanin mausoleumissa.

Pääkaupungissa Pjongjangissa sadat pohjoiskorealaiset ovat vieneet kukkia ja kumartaneet Kimin kuvan edessä hänen isänsä Kim Il-sungin mukaan nimetyllä aukiolla.

Kimin virallisen elämäkerran mukaan hänen syntymäpäivänsä on tänään. Päivä on nimetty uudelleen Loistavan tähden päiväksi.

Aiemmin tällä viikolla on muun muassa paljastettu Kim Jong-ilin ja Kim Il-sungin yhteinen ratsastajapatsas. Kim Jong-il on myös saanut postuumisti generalissimon arvonimen.

Etelä-Korean puolella, Pagun kaupungissa, ovat pohjoiskorealaiset loikkarit ja eteläkorealaiset aktivistit lähettäneet lentolehtisiä rajan yli pohjoiseen.

Heliumpallojen lastina oli 20 000 propagandalehtistä, tuhat yhden dollarin seteliä, satoja dvd:itä ja kirjoja.

Materiaali arvostelee Pohjois-Korean kolmannen polven diktatuuria ja maan viranomaisia vallan väärinkäytöstä.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme